5 trinn for å bygge en bokhylle

5 trinn for å bygge en bokhylle


Bokhyller er for mer enn bare å samle lesestoff; de kan lagre DVDer, CDer, bøker og til og med bilde album. Selv om du kan kjøpe bokhyller på møbler butikker, de fleste bokhyller består av en relativt enkel design som bare tar noen skritt for å lage hjemme. Ved å lage din egen bokhylle, kan du kontrollere høyde, bredde og generelle design, noe som sparer tid på shopping dag.

Tre og verktøy

En bokhylle trenger en solid base, som kommer fra det tre som du bruker til å lage den. Unngå bruk av partikkel eller presset boards, som forringes over tid, og kan ikke holde like mye vekt som ekte tre. Hold deg til solide tresorter som eik eller furu, som ikke deformere som sponplater. Kjøp planker av tre fra en hjemme-forbedring butikken. Sørg for at du har en sirkelsag, hammer, kombinasjon square, målebånd, blokk fly, metall linjal, klemmer, tre negler, hyller kroker og en sparkel i tillegg. For etterbehandling, vil du trenger sandpapir, lakk og maling.

Klipp og Mål Base

Bestem høyden og bredden på bokhyllen ved å måle området du har tenkt å plassere den. Bruk en metall linjal og blyant for å markere på tre styrene for lengden og bredden av de to skjenker og bakstykket av sokkelen. Skjær stykker ved hjelp av sirkelsagen. Legg de to sidestykkene til sokkelen på gulvet vertikalt og plasserer den tilbake over toppen. Spikre tilbake til sidestykker for å lage rammen.

Klipp og Mål Shelving

Noen bokhyller har fire hyller, mens andre kan ha opptil åtte. Bestem hva du skal lagre i hyllene, for eksempel bøker, CDer eller DVDer, og plass i hyllene tilsvarende. Måle lengden av hver hylle ved å måle i mellom de to innvendige sider av ytre basen. Måle bredden av hver hylle ved å måle fra det indre av basis utover. Skjær hyllene med sirkelsag, og kutte ytterligere to stykker for å danne bunnen og toppen av bokhylla.

montering

Sett toppen og bunnen av bokhylle på plass og fest med tre negler. Stå bokhylle stående for å sørge for at den sitter rett. Med en metall linjal, merke de stedene hvor hver hylle skal sitte på stativet. Installer hyller kroker for å holde hyllene på plass. Bruk en krok for hvert hjørne av sokkelen; derfor vil en hylle har totalt fire kroker. Plasser hyllene på krokene for å sørge for at de sitter jevnt og justere dem om nødvendig.

Bli ferdig

Fjern hyllene fra krokene og sand hele bokhyllen og dens enkelte hyller. Tørk alt med en fuktig klut. Påfør et tynt lag med primer til bokhyllen, og la det tørke helt. Maling, skjellakk eller lakk bokhylle til ønsket finish og la det tørke før du setter i hyllene på krokene.

Related Articles

  1. Trinn for å bygge en overbygd veranda
  2. Trinn for å bygge et svømmebasseng
  3. Kostnadskutt trinn for å bygge et hus
  4. Trinn for å bygge en fiskedam
  5. Trinn for å bygge en tre klokke
  6. De grunnleggende trinn for å bygge en Birdhouse
  7. Trinn for å bygge en garasje
  8. Trinn for å bygge et rom Vegg
  9. Instruksjoner for å bygge tre trinn
  10. Hvordan bygge trinn for en Brick Patio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*