Biologisk mangfold og økologi av karplanter

Biologisk mangfold og økologi av karplanter


Vaskulær anlegget har et nettverk av røtter og stengler for å oppnå fuktighet fra omgivelsene, en viktig ingrediens for mat prosesser og for fotosyntesen å forekomme. Denne egenskap er forskjellig fra ikke-vaskulære planter som alger, som er avhengige av et vandig miljø for fuktighet. De over 200.000 arter av planter kjent, ifølge tall fra FNs, utviser stort mangfold. Tilpasninger i form og struktur demonstrere sin evne til å takle utfordringene i sine miljøer. Økologi av planter viser bare hvor godt de har tilpasset.

Klassifisering

For å forstå mangfoldet av karplanter, må du begynne med en forståelse av hvordan planter er klassifisert. Planter er inndelt i 12 ulike divisjoner, basert på brede egenskaper som planter dele. For eksempel divisjonen Magnoliophyta inkluderer blomstrende planter. Denne divisjonen er videre brutt ned i klasser, så bestillinger, familier og til slutt til slekten og artsnivå, som gir et anlegg med sitt vitenskapelige navn.

tilpasninger

Tilpasninger reflektere spesialiseringer av en plante økologi eller studiet av en organisme forhold til sine omgivelser. Honning Locust, for eksempel, produserer søte frø pods, som er svært ønskelig frukter av dyr som vaskebjørn. For å beskytte de dyrebare frukt fra predasjon, over tid honning Locust Tree utviklet skarpe pigger langs stammen og greiner. Disse pigger virke avskrekkende. Lignende beskyttelse tilpasninger er sett i kaktus. I disse tilfellene, nåler beskytte plantene mot tap av fuktighet fra dyr beite.

Eksempler på biologisk mangfold

En kort oversikt over karplanter demonstrerer sin biologiske mangfoldet. Karplanter omfatter så ulike representanter som kjøttetende pitcher plante til den majestetiske redwood treet til ofte baktalt løvetann. Hver plante representerer en organisme som har tilpasset sin spesielle miljø, og kan sies å være biologisk og økologisk vellykket.

Relasjoner med andre planter

En diskusjon om økologi av karplanter ville ikke være komplett uten å berøre på interspesifikk konkurranse eller konkurranse mellom planter. Miljøer kan inneholde begrensede ressurser. For at planter til å reprodusere, kan de utvikle seg mekanismer for å sikre sin egen overlevelse. Et klassisk eksempel er allelopathy. Alleopathy beskriver den effekten at enkelte planteprodukter har på andre planter. For eksempel, produserer svart valnøtt et stoff som kan være svært giftig for følsomme planter. Basswood og petunia er eksempler på planter som vil lide negative effekter fra svart valnøtt toksin i jorda.

Hvordan Biodiversity Varierer

Noen økosystemer, for eksempel tropiske regnskoger, har en høyere biologisk mangfold av planter enn andre. Flere faktorer kan bidra til dette fenomenet, inkludert tilgjengeligheten av vann, jord egenskaper, og klimatiske forhold. I tilfelle av regnskog, høye temperaturer og høy fuktighet skape et drivhus type atmosfære, hvor planter kan trives.

Related Articles

  1. Biologisk mangfold i Vegetabilsk Hage
  2. Viktigheten av biologisk mangfold i å gi mat
  3. Biologisk mangfold Hot Spots for Plants
  4. Hva er Plant mangfold?
  5. Fordelene av biologisk skadedyrkontroll
  6. Hva er meningen med biologisk skadedyrkontroll?
  7. Typer Roof Building
  8. Hvordan planlegge Landscape Ecology
  9. Viktigheten av mykorrhiza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*