Har en Western Redwood Cedar Grow God i sone 6?

Har en Western Redwood Cedar Grow God i sone 6?


Western red cedar (kjempetuja) er innfødt til Nord-Amerika hvor det er funnet vokser langs de vestlige kystfjellene og lenger innover i hele den nordlige Rocky Mountains. Dette området er også hjem til US Department of Agriculture hardførhet sone 6. Treet trives i denne regionen, men kan bli skadet av vind og foraging dyr.

Hardførhet Zone 6

USDA hardførhet soner 6A og 6B kjører i en omtrent halvsirkelformet mønster fra Alaska sørkyst, nedover gjennom den nordlige Rocky Mountains og på tvers av en sentral skjærer Nord-Amerika, hvor sonen tilbake nordover gjennom Appalachene slutt nådde østkysten hvor det fortsetter nordover fra New Jersey klemmer kysten og avslutte i nærheten av Nova Scotia, Canada. Hardførhet soner er definert av deres lave temperaturer. Når en plante, for eksempel Western red cedar, er hardfør til sone 6, en dyrker vet at treet tåler temperaturer så lave som 10 Fahrenheit grader under null. Selv om dette er en god indikasjon på hvorvidt et anlegg vil overleve gjennom en kald vinter, ikke sonen ikke ta andre vekstforhold, for eksempel sommer høyder og fuktighet i betraktning.

Western Red Cedar

Western red cedar vokser over hele den nordlige Rocky Mountains der treets løvverk blir spist av rådyr og annet vilt. Treet også gjør det bra i dyrking der den brukes som en sikring eller dyrket som en pryd prøven. Selv om hardførhet sone 6 strekker seg utover det vestlige USA, er western red cedar tro mot sitt navn og er ikke funnet i hele helheten av den voksende sone. Andre Thuja arter vedvare på østkysten av USA.

Northern Hvit Cedar

Nord hvit seder (Thuja occidentalis) er western red cedar østkyst alternativ. Dette treet trives også i hardførhet sone 6, men er innfødt til sone østlige områder. I motsetning til den vestlige rødt sedertre, de nordlige hvite sedertre utstillinger blader med gyldne brune toner. Begge trærne vokser langsomt og lenge levd. Noen eksemplarer har levd innenfor sine respektive områder i over 500 år.

betraktninger

Innenfor hver regional vekstsonen er det områder som ikke er i samsvar med egenskapene til hele sonen. Slike områder kalles mikroklima. De finnes på grenser og kantene av et vekstområde, nær Vannmasser, urbane områder og i dype daler. Slike områder er vanligvis varmere enn omkringliggende områder. Western Red sedertre er i stand til å overleve i disse litt varmere forhold. Western Red sedertre er tilpasningsdyktige og kan dyrkes i tung leire jord, selv om de foretrekker fuktig, godt drenerende leirjord.

Related Articles

  1. Slik Care for Western Red Cedar
  2. Fakta om Western Red Cedar Tree
  3. Cypress Wood vs. Western Red Cedar for en Fence
  4. Hvordan Grow God Onion Heads
  5. Har tre av syrinbuskene gjøre gode Brensel?
  6. Hvordan Grow Gode Agurker
  7. Hvordan lage Neper Grow gode røtter
  8. Hvordan Grow Gode grønnsaker i Arizona
  9. Er en Crabapple Tre God for sone 3?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*