Hvordan bruke Vines til Shade en veranda

Hvordan bruke Vines til Shade en veranda


Vines er en miljøvennlig måte å legge skygge til veranda. De skaper en innbydende atmosfære, og i tillegg til å gi skygge, de gjør verandaen føler kulere ved å tilføre fuktighet. De fleste skygge vinstokker blomstre i sommer eller slår en strålende nyanse av rødt eller oransje i høst, styrke det omkringliggende landskapet. En skyggelagt veranda kan også bidra til å redusere strømregningen ved å beskytte en del av huset og en døråpning fra den harde stråler fra solen.

Bruksanvisning

1 Bestem hvilken side eller sider av veranda trenger skygge ved å observere solen hele dagen. Vanligvis et vintre plantet på sør eller vestsiden av veranda vil gi den mest skygge, men det vil avhenge av plassering av veranda. Sjekk for å se hvor solen er i løpet av tiden når du planlegger å bruke verandaen mest, og velg den siden som vil blokkere solen i løpet av denne tiden.

2 Installer et espalier eller annen form for støtte til vinrankene langs siden av verandaen der du ønsker dem til å vokse. De fleste trellises kan installeres ved å grave et hull og begrave støtte påler i bakken. Om nødvendig, kan et espalier sikres ved å skru den til kanten av taket eller en bærebjelke av veranda. Dersom betongfundament, et fortau eller annen struktur hindrer installere et espalier eller plante vinranker i bakken ved siden av verandaen, se etter en planter med et espalier vedlagt. Avhengig av størrelsen på verandaen, må du kanskje flere planters plassert ved siden av hverandre.

3 Velg en type årlig vintreet for rask skygge. Den årlige vintreet vil vokse raskt, dekker espalier og gir skygge i en enkel vekstsesong. Det vil imidlertid må plantes på nytt neste sesong eller to. Plantet med en flerårig vintre, vil en årlig gi midlertidig skyggen mens en flerårig vintreet er fortsatt økende. Populære årlige skygge vinstokker inkluderer morning glory, Sweet Pea, kardinal vintreet, scarlet runner bønne og spansk flagg. Rask voksende vegetabilske vinstokker også fungere godt, spesielt for personer med allergier, siden den blomstrer er færre og kan lett klemt av for å oppmuntre til mer vine vekst. Vegetabilske vinstokker som passer best for veranda skyggen inkludere noen varianter av agurk eller vinter squash som ikke har en foring vane.

4 Velg en flerårig klatreplante som vil gi dekning år etter år. De fleste vinstokker er løvskog, og vil slippe sine blader om høsten, så hvis helårs skyggen er ønskelig, velge en eviggrønn staude vine. Hvis helårs skyggen ikke er nødvendig, velger vintreet som du finner mest attraktive. Perennial vinstokker vanligvis vokser mye saktere enn stauder, og vil ta flere år å gi noen skygge. Vanlige flerårig vinstokker som brukes til å skygge verandaer og andre områder har klematis, villvin, eføy, kaprifol, jasmin, blåregn og trompet vintreet.

5 Plant årlig og flerårig vintre sammen, med baser i hver 6 til 12 inches hverandre. Tillate dem å vokse sammen og rundt hverandre. Den årlige Vintreet skal gi ekstra støtte for flerårig vintreet.

6 La rester av årlige vinstokker på plass etter at de dør tilbake i vinter for å unngå å skade flerårig vinstokker og for å gi ekstra støtte som de vokser.

7 Clip tilbake deler av vintreet regelmessig som vokser på områder der de ikke er ønsket. Klipping vil ikke skade vintreet og vil holde det isolert kun til områder der du vil at den skal vokse. Vines lov til å vokse på andre enn espalier områdene kan føre til skade på verandaen.

8 Plant en ny årlig vintreet hver vår til flerårig er stor nok til å gi den ønskede mengden av skyggen.

Hint

 • Bruk vri bånd til løst feste vinranker til espalier for å hjelpe få dem i gang. Vri bånd kan også hjelpe å trene lange etterfølgende vinstokker som vokser feil retning.
 • Ikke la vinrankene til å vokse opp på siden av huset uten en espalier siden de kan forårsake permanent skade på murstein eller ytterkledning.

Related Articles

 1. Hvordan bruke fargestifter til å dekke Riper i Wood Møbler
 2. Hvordan bruke Solid Stain på en veranda Floor
 3. Hvordan bruke eddik til å rengjøre innsiden av hjemmet ditt
 4. Hvordan bruke olje til Stain logger
 5. Hvordan bruke Clorox til Klorert svømmebasseng
 6. Hvordan bruke Paint til Design Utvendig Homes
 7. Hvordan bruke Butyl til Tett en Thermal panelet vindu
 8. Hvordan bruke Bleach til Clean human urin
 9. Hvordan bruke poser til Paint Walls

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*