Hvordan justere en Motorsag Chain

Jo mer du bruker en motorsag kjeden, jo lengre blir det. Dette betyr at du må opprettholde riktig stramming i kjeden for å unngå ulykker og for tidlig kjedeslitasje. Riktig stramming gjør også din motorsag for å skjære raskere og jevnere. En riktig justert kjeden vil vise om en 1/32-inch mellomrom mellom kjeden tie stropp og nederst i midten av sverdet når sagen er kaldt, og en 1/8-tommers plass når sagen er varmt.

Bruksanvisning

1 Slå av motoren og løsne de to mutterne som fester bar til sagen. Det mutrene er plassert på siden av sagen der bar møter motoren.

2 Finn strammeskruen i nærheten av de to nøtter. Mens du holder enden av baren opp med en hansker hånd, bruke skrutrekker for å skru strammeskruen med klokken til kjedet er tett på bunnen av bassenget.

3 Nå stramme mutterne mens du fremdeles holder enden av baren opp med den andre hånden. Prøv å trekke kjeden bort fra sverdet for å bekrefte at det er stramt nok til å holde seg tett an mot bunnen av baren.

4 Løsne bremsen og se om du kan trekke kjedet sammen baren med hånden. Hvis ikke, løsne mutrene og skru strammeskruen mot klokken for å redusere strammingen. Stram mutterne og prøve å trekke i kjeden igjen. Du vet kjedet er på riktig spenning når det vises tett mot bunnen av sverdet, men likevel beveger seg fritt.

5 Hvis kjedet er fortsatt løs etter at du har slått spenningen skru helt mot høyre, må du bytte kjede.

Hint

 • Hvis du har en ny kjede på motorsagen, må du stramme den oftere enn du ville gjort et gammelt kjede. Et nytt kjede må strammes etter hver fem til ti kutt, og en gammel kjetting skal strammes hver gang du fyller bensin eller når kjedet viser overdreven slakk.
 • Forsøk aldri å justere kjedet mens motoren er running.Wear hansker for å unngå å kutte fingrene mens du håndterer kjeden.

Related Articles

 1. Hvordan justere en Motorsag forgasseren
 2. Hvordan justere en Motorsag forgasseren med en turteller
 3. Hvordan velge en Motorsag Chain
 4. Hvordan Size en Motorsag Chain
 5. Hvordan sette en Motorsag Chain Grinder
 6. Hvordan Grind en Motorsag Chain
 7. Hvordan justere en håndverker Chainsaw
 8. Hvordan justere temp på et kjøleskap
 9. Hvordan justere Sump pumper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*