Hvordan vite Bamboo Fra Rabarbra

Hvordan vite Bamboo Fra Rabarbra


Verdsatt i den kulinariske verden for å styrke søte og salte retter, rabarbra (Rheum rhabarbarum) er et attraktivt tillegg til et hjem hage. Den robuste flerårige trives i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 3 til 8 og kan dyrkes som prydplante eller en verdifull grønnsak. Bamboo (Bambusa Schreb.) Er også verdsatt for sin funksjon og form. Imidlertid er den flittige flerårig gress, som har nesten 2000 arter, inkludert klumper varianter som trives i USDA sone 8 til 10. Erkjenner forskjellen mellom rabarbra og bambus kan hjelpe deg med å produsere en bærekraftig hage.

Bruksanvisning

1 Undersøk plantens blader. Sunn eksemplarer av rabarbra har store, glatte og mørke grønne blader med foldede kanter som ligner de av en rose. Til tross for sitt tiltalende utseende, rabarbra bladene er uspiselig som de inneholder høye konsentrasjoner av giftige oxalsyrekrystaller. Bamboo løvverk er lys grønn, slank og pekte på spissen. De smale bladene ligner store gresstrå og har små hair anslag rundt kantene.

2 Se nøye etter plantens stengel. Rabarbra stilker bør være grønn-rød i fargen og føler glatt selleri. Fibrene i stilken bli mindre uttalt når varme tilføres. Kokt rabarbra legger tang og tekstur til paier, syltetøy og terter. Rå rabarbra er tøff og surt. Bambus stilker er tykk, fibrøs og har varierende nyanser av grønt og gult. Enkelte arter, inkludert Phyllosachys Nuda, har spiselig stilker som ligner asparges og smaker som mais. Den populære bambus arter vokser godt i USDA sone 6 til 8 og produserer ømme skuddene som ofte legges til vegetabilske steke oppskrifter eller kokt med svinekjøtt og kylling for å eliminere bitterhet.

3 Se på plantens blomster. Rabarbra har små grønn-hvite blomster som blomstrer på slutten av sin stengler. Blomstene danner tykke klynger som inneholder frø og ofte samles i midten av anlegget. Bambus Blomstene er hvite eller lys gul; men deres utseende betyr vanligvis flerårig forestående død. Arter som Phyllostachys bambusoides, som trives i USDA sone 7 til 10, kan overleve hvis de delikate blomster fjernes umiddelbart etter at de begynner å blomstre.

Hint

 • Når du er i tvil om å skille mellom bambus og rabarbra, se på størrelsen på stauder. De fleste modne rabarbra arter gjennomsnitt ca 4 fot i høyden. I mellomtiden kan bambus vokse til høyder som overstiger 20 fot.
 • Ikke bli lurt til å tro det japanske Knotweed (Polygonum cuspidatum), som vokser i USDA sone 5 til 9, er en type bambus. Selv om det er ofte referert til som japansk eller meksikansk bambus, og har mange av de samme egenskapene som flerårig gress, er det et medlem av Bokhvete familien.

Related Articles

 1. Hvordan Grow Bamboo Fra plante stiklinger
 2. Hvordan vite om Disposer Er Fast
 3. Hvordan å fiske Wire Fra under gulvet
 4. Hvordan rense olje fra Polyester Materiale
 5. Hvordan vite forskjellene i Evergreen trær
 6. Hvordan bruke trevirke fra gamle låver
 7. Hvordan Grow Jasmine fra en Cutting
 8. Hvordan tilbakeviser Bugs fra planter
 9. Hvordan fjerne mugg fra et Door Gasket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*