Saftige Formering Med borekaks

Saftige Formering Med borekaks


Saftige planter har kjøttfulle blader som lagrer fuktighet for når grunnforhold blir tørre. Jade planter, aloe og kalanchoe er bare noen få vanlige varianter av disse hardfør, lite vedlikehold planter. Du trenger ikke frø å vokse sukkulenter. Disse plantene lett rot og vokse fra borekaks, eller deler av den saftige som vokser inn i nye planter når sådd i jord.

Type Cutting

Succulents vokse fra blad borekaks, men fremgangsmåten for å ta skjære avhenger av planten. Sukkulenter med lange blader og ingen blad stammen, kalt en bladstilken, vokse fra deler av kjøttfulle blad. Planter med kjøttfulle blader festet til hovedstammen av en petiole vokse fra hel-blad borekaks. Cutting bladsegmenter til 2- til 3-tommers biter gir en stor nok skjære for forplantning. Blader med petioles trenger bladet, bladstilken og en liten del av stammen der bladstilken festes til anlegget til stede for å rot med hell.

rooting Miljø

Saftige borekaks trenger en fuktig, men godt drenert miljø å produsere røtter. A 6-tomme potten med en bunndreneringshull gir en egnet økende beholder for flere borekaks. En godt drenert, steril blanding av like deler torv og vermikulitt holder nok fuktighet for rooting uten å bli klissete eller vannmettet. Borekaks krever ikke noen befruktning under heie prosessen.

planting Borekaks

Selv om det ikke er nødvendig, oppfordrer til en rooting hormon skjære å produsere røtter raskere. Den nederste ende kutt eller stammen enden av skjære er belagt i hormon før planting. Borekaks ikke krever dyp planting eller masse plass til å produsere røtter. Skyve den avskårne enden inn i potting blanding dypt nok til å holde dem oppreist er tilstrekkelig. Borekaks root og vokse selv når plantet side-by-side, siden de ikke trenger mye rot plass før etter ny vekst begynner.

etter Care

Når plantet, saftige planter rot raskt og ofte begynne å vise tegn til ny vekst i så lite som 2-4 uker. For mye fuktighet kan føre til saftige stiklinger å råtne, men borekaks trenger også høy luftfuktighet og litt fuktighet. Vanning potting medium grundig etter planting, deretter forsegle hele beholderen i en klar plastpose, skaper et fuktig miljø som krever ingen ekstra vann under heie prosessen. Når ny vekst vises, fjerning av posen gjør at luftsirkulasjonen rundt de unge plantene.

Related Articles

  1. Kamille Formering fra borekaks
  2. Plant formering med stiklinger
  3. Black bringebær Formering fra borekaks
  4. Kaffir Lime Tree formering med stiklinger
  5. Kan du starte Mountain Laurel busker med borekaks fra en gammel Bush?
  6. neem Formering
  7. Hvordan ta blad borekaks
  8. Planter med Waxy Løv
  9. Plant Borekaks og Reproduksjon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*