Slik fjerner mugg flekker fra bomull

Mugg skader bomull er fiber, i tillegg til å forlate en flekk. De karakteristiske grå og sorte klatter kommer fra eksponering for fuktig. Gardiner, elementer som er lagret i en kjeller, og tøy igjen i vaskemaskinen er alle utsatt for mugg vekst. Hvitvasking elementene så snart som mulig gir de beste resultatene. The University of Illinois Flekke Solutions hjemmeside anbefaler å jobbe på flekken så snart du kan - før hvitvasking - og advarer om at når du vaske og tørke en mugg elementet, kan flekken ikke komme ut. Prøv grunnleggende mugg flekkfjerning teknikker for å gjenopprette mugg bomull.

Bruksanvisning

1 Ta med mugg bomull utenfor og pensle med mugg området med en børste. Pensle briskly i hver retning for å bidra til å fjerne mugg fra bomullsfibrene.

2 Hell flytende såpe direkte på mugg områder av bomull, og la elementet sitte i vasken eller badekaret for en halv time før vask.

3 Sett vaskemaskinen på høyest mulig temperatur. Varmt vann fungerer best for rengjøring mugg flekker. Legg heavy-duty vaskemiddel.

4 Legg den anbefalte mengden blekemiddel for vaskemaskin og størrelsen på vasken, pluss 1/4 kopp mer. Gjør dette bare hvis mugg bomull elementet vil tolerere blekemiddel. Legg blekemiddel til vaskemaskinen er blekemiddel beholder, eller legge det til som vaskemaskinen fyller så bleike distribuerer jevnt.

5 Bruk vaskemaskin pre-suge syklus, hvis tilgjengelig; ellers stopper vaskesyklusen, sette mugg bomullsplagg i vaskemaskinen og la dem i bløt i 15 minutter. Start vaskemaskinen og kjøre den på den lengste syklusen, slik som innstillingen for svært skittent tøy.

6 Kontroller mugg områder mens elementene er fortsatt våt. Hvis det fremdeles er tegn til mugg flekker, gjenta trinn 1 til 4. Ikke tørk elementene til du fjerne flekken helt.

Hint

 • Å vaske mugg bomull uten en vaskemaskin, fylle en vask eller badekar med veldig varmt vann. Bruk ¼ kopp blekemiddel for en liten vask, ½ kopp blekemiddel for et kjøkken vasken og minst 1 ½ kopper for badekar --- mer hvis du har flere eller store bomullsplagg å vaske.
 • For skjøre gjenstander, bruke Castilla såpe i stedet for heavy-duty vaskemiddel.
 • Plasser hvite mugg elementer ute i morgensolen for sol bleking. Prøv dette med mugg elementer som ikke kan vaskes, for eksempel puter, stoppede bomull møbler, tepper og skjøre gjenstander. Pensle mugg av først, hvis det er mulig, så la elementet solen til flekken forsvinner. Snu elementer for å behandle alle deler av stoffet.
 • Hvis du er følsom for blekemiddel eller foretrekker å ikke bruke det, prøv en oksygen flekkfjerning produktet. Fukt bomull elementet og hell oksygen rengjøringsmiddel direkte på mugg området. La den stå på i 20 minutter. Bruk en børste på flekken til å arbeide renere i bomullsfibrene. Vask elementet i henhold til instruksjonene ovenfor, uten blekemiddel - legg oksygen renere til vaskevannet i stedet.
 • Hold blekemiddel utilgjengelig for barn.

Related Articles

 1. Slik fjerner Tea flekker fra bomull
 2. Slik fjerner mugg flekker fra et bad Mat
 3. Slik fjerner mugg flekker fra Art
 4. Slik fjerner Margarin flekker fra bomull
 5. Slik fjerner mugg flekker Fra Caulk
 6. Slik fjerner mugg flekker fra putevar
 7. Slik fjerner Set flekker fra bomull skjorter
 8. Slik fjerner farge flekker fra bomull
 9. Hvordan fjerne mugg flekker fra bomull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*