Tappekran ventiltyperDen mest grunnleggende kranen virker ved å stramme en ventil på et ventilsete for å kontrollere strømmen av vann. Siden oppfinnelsen av single-håndtak blandeventilen av Al Moen i 1940, men har kranen utformingen blir mer forseggjort. I dag er fire forskjellige typer er tilgjengelig.

komprimering Kraner

Standard til å skru kranene som finnes i vaskerom og på utsiden av nesten hvert hjem er komprimering kraner. Som navnet tilsier, til disse fungerer ved å komprimere en tetning mot vanntilførselen når du slår håndtaket stenge av vannet. Tetningen er levert av en skive festet til enden av en gjenget ventilspindel. Som man vri håndtaket på ventilspindelen, er skiven bokstavelig talt skrudd inn i ventilsetet. Kompresjons kraner svikter når skiven slites ut, ventilsetet sprekker eller mineralavleiringer fra vannet samler seg på ventilsetet og hindre skiven fra å lage en vanntett forsegling.

Cartridge Kraner

Oppfinneren Al Moen skåldet sin hånd en dag mens du bruker en standard komprimering tappekran, og resultatet, etter ti år med utvikling, var den single-håndtert blandebatteri, først ble solgt i slutten av 1940-tallet. Liket av Moens kranen har to separate vanninntak for varmt og kaldt vann og en bevegelig patron. Patronen har en rekke strategisk plasserte hull, og brukeren regulerer vanntemperaturen ved å vri på håndtaket, som roterer kassetten og bringer hull inn og ut av justering med vanninntakene. Ved å trykke på håndtaket, presser brukeren alle hullene ut av innretting med vanninnløp, og denne slås vannet av. Patron kraner mislykkes når gummi O-ringer rundt kassetten og viker mislykkes, eller når kassetten blir slitt eller skitten.

Ball Valve Kraner

En variant av enkelt håndteres blandekran oppfunnet av Moen benytter et bevegelig kulekomponenten i stedet for en patron. En rillet ball sitter på toppen av et ventilsete som har to innløpshull for varmt og kaldt vann og holdes på plass av en stor mutter. Når brukeren roterer ballen ved å bevege kranen håndtere og tilbake, sporene på linje med vanninntakene og la vannet strømme gjennom. Ball-ventil kraner mislykkes når gummiskivene rundt innløpene blir slitt, eller når ballen sprekker eller chips. Overdreven mineralforekomster på ballen kan også føre til at ventilen feiler ved å hindre den fra å gjøre en sel.

Disc Kraner

Den mest nylig utviklet kranen typen er også den mest lekkasje-resistente. Vann blir styrt på en plate kran ved bevegelsen av rillede plater i forhold til hverandre, og da platene er tett pakket og laget av keramikk, har de ikke utvikler mineralforekomster. Det er ingen andre enn skivene og, med unntak av selene rundt vanninntakene bevegelige deler, er det ingen deler som slites ut, noe som gjør skive-kraner tilnærmet vedlikeholdsfritt. To-håndtert skive kraner ligne kompresjons kraner, men håndtakene bare rotere 90 grader fra fullt ut for fullt på.

Related Articles

  1. Er det en måte å ha vannforsyning shutoffs på et veggfeste tappekran?
  2. Hvordan koble en slange til en tappekran
  3. Hva gjør du hvis Icicles kommer fra tappekran?
  4. Hvordan å lodde en tappekran
  5. Slik reparerer en Washerless tappekran Leak
  6. Nyinstallerte kjøkken tappekran dunk og Sprayer Lekkasjer
  7. Slik installerer en Ikea bad tappekran
  8. Hvordan du bytter Stem på et badekar tappekran
  9. Hvordan løser jeg toppen av min Moen tappekran som lekker under håndtaket?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*