Typer av blåbær busker for Georgia

Typer av blåbær busker for Georgia


Blåbær opprinnelse i østlige Nord-Amerika, og ville varianter vokse gjennom Georgia og Florida. Som de fleste frukttrær og busker, blåbær gjøre det bra i jord med en pH over 6,0. Mange varianter av blåbær vil gi gode avlinger i Georgia, men sørg for å velge varianter som passer til den aktuelle Georgia klima. To brede varianter, Sør-highbush og Rabbiteye, trives i sørlige strøk. Med nøye utvelgelse og forsvarlig behandling, kan du nyte en hel vekstsesong av friske, deilige blåbær.

Bluecrisp (Southern highbush utvalg)

Southern highbush varianter er en krysning mellom Nord-highbush og ville blåbær planter i Georgia og Florida. Southern highbush bær har en tendens til å modnes i den tidligere delen av sesongen. For avlinger gjennom hele vekstsesongen, sørg for å plante en rekke, inkludert noen sørlige highbush kombinert med midt-og sen-sesongen Rabbiteye varianter. Et solid valg for Georgia bønder er Bluecrisp, som er et patentert utgivelse fra University of Florida. Bluecrisp bær er middels størrelse og ganske fast å ta på. På grunn av den uvanlig fasthet av bær, Bluecrisp bær er et godt valg for bønder som ønsker å selge sin avling på markedet, ettersom bærene har en tendens til å holde seg godt til frakt.

Santa Fe (Sørlige highbush utvalg)

Som Bluecrisp beviser Santa Fe annen solid valg for en tidlig-produserende blåbær anlegg i Georgia. På grunn av den tidlige sesongen med dette anlegget, kan fugler flokk til dem som søker ut tidlig frukt yield. Om nødvendig, bruk netting for å beskytte plantene mot dyr. Santa Fe har et hårreisende krav på 400 timer og er svært sykdom motstandsdyktig, noe som gjør dem til et godt valg for Georgia dyrkere. Santa Fe vokse oppreist og blir betraktet som en sterk variasjon som produserer høykvalitets frukt. Santa Fe bær er lyseblå og fast.

Midt- og Late-Season Rabbiteye

Rabbiteye blåbær tendens til å være lettere å vokse enn de Syd-highbush motstykker. Fordi de er mer tørke-tolerant og lever lenger enn Sør-highbush, kan de være et godt valg for nybegynnere blåbær dyrker. Bestemte varianter å oppsøke hvis du er ny til frukt avlinger er powder og Bright planter. Disse to varianter produsere sen-sesongen bær og generelt ikke krever beskyttelse mot frost. Powder og Brightwell har kjøling kravene til 350-400 timer.

Related Articles

  1. Blomstrende trær og busker for sone 9 for All Seasons
  2. Busker for tøffe forhold
  3. Populære Busker for Outside
  4. Gartner Busker for Fekting
  5. Strawberry & blåbær busker for containere
  6. Blooming Busker for solfylte flekker
  7. Busker for bakgårder
  8. Native Busker for Wild Bees
  9. De beste Roses for Georgia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*