Begonier som en staude

Begonier som en staude


Hage begonier vokse fra en flerårig rotsystem består av en tuberous rot delen som produserer plantens stengler og mater røtter. Mens tuber er flerårig, frosne bakken temperaturer drepe roten av slik at begonia ikke kan overleve vinteren. Holde anlegget som et flerårig krever beskyttelse av tuber slik at den kan vokse nye løvverk og mater røtter hvert år.

Preferred Klima

Begonier ikke tåler frost eller frossen mark, så bare forbli flerårig i sengen i tropiske og subtropiske hage soner. På andre områder, må de begonier bli overvintret innendørs hvis de skal overleve vinteren frost. På grunn av dette frost intoleranse, er begonia klassifisert som ømme stauder. Anbud stauder vokse som ettårige i mange regioner med mindre skritt er tatt for å beskytte tuberous rotsystem fra frostskader hvert år.

graving Knoller

Knoller overleve den første harde frost i høst, men den kalde dreper tilbake begonia løvverk og tvinger anlegget inn dvalen. Gartnere grave begonier så snart bladene begynner å dø tilbake. Grave rundt knollene deretter løfte anlegget fra løsnet jorda hindrer spade skade røttene. Skadede røtter er mer sannsynlig å lide råte problemer under lagring. Klipp av den gjenværende stammer fra knollene før du setter dem ut i et godt ventilert rom for å tørke, eller kurere, i tre uker.

overvintring Begonias

Når herdet, begonier krever lagring på et kjølig sted der temperaturen holde opprettholdt mellom 40 og 50 grader F. Kjøleskap gi riktig temperatur, men modne frukter og grønnsaker oppbevares i kjøleskap produserer gasser som forårsaker Begonia knollene å råtne. Små kjøleskap brukes kun for rot og pære lagring eliminere dette problemet. Begrave knollene i en boks med tørr torv eller vermikulitt bidrar til å hindre råte ved å holde knollene tørr. Plante knollene i hagen neste vår etter frost faren er over.

Pot Kultur

Økende begonier i potter gir et alternativ til årlig graving som fortsatt tillater planten å vokse som en staude. Du må fortsatt overvintrer potte begonias innendørs, men la dem i gryten og legg i et kjølig sted til våren. Ta dem ut åtte uker før den siste forventede våren frost, og de vil oppleve ny vekst og blomstring raskere enn de plantet i senger senere. Vann, gjødsle og gi sollys i løpet av åtte-ukers periode for å bryte anleggets dvalen og begynne ny vekst.

Related Articles

  1. Hvordan Plant hvitløk som en staude
  2. Wax Leaf Begonia som en potteplante
  3. Hvordan Grow Snapdragon som en staude
  4. Slik Care for Begonier som Outdoors
  5. Sommer blomster som er stauder
  6. Er Begonia Ettårige eller stauder?
  7. Er Begonia stauder?
  8. Farger som går godt med Angel Wing og Bonfire Begonias
  9. Stauder som blomstrer hver høst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*