Forskjellen mellom Dual Stage & Twin Cylinder Air Compressor

Forskjellen mellom Dual Stage & Twin Cylinder Air Compressor


Butikk-sized totrinns og twin sylinder luftkompressorer har begge to sylindere, som gyter mye forvirring om forskjellene mellom dem for brukere og kjøpere av kompressorer likt. De begge ta i luft ved omgivelsesbetingelser og komprimere den i et motordrevet, flere stempel-sylindermekanisme til et høyere trykk. Dette fører også til en betydelig økning i den komprimerte lufttemperaturen. Den store forskjellen ligger i hvordan hver avtaler med denne temperaturstigning til å drive effektivt i sine respektive trykkområder.

kompressor Funksjon

Kompressorer levere trykkluft for inflasjon, elektroverktøy og maskiner av alle slag. De er vurdert ved å spesifisere sin volumet i standard-kubikk-fot per minutt (SCFM) enheter på et gitt utgangstrykk. De fleste pneumatisk verktøy bruk trykkluft i 90-til-120-pund per kvadrattomme (psi) rekkevidde, som er innenfor den effektive rekkevidden av en ett-trinns kompressor, opp til 135 psi. En kompressor er SCFM volumkapasitet ville fortelle en entreprenør hvor mange snekkere kunne kjøre sine pneumatiske spikerpistoler, med spesifiserte volum krav til sine egne, fra en kompressor på samme tid.

Twin-Cylinder Funksjon

To sylindre kompressorer er ett-trinns kompressor med to sylindere av samme størrelse som arbeider i parallell rett og slett for å doble volumet av utgangs luft i 90-til-120-psi rekkevidde. Å ha dobbelt så mange sylindre av samme størrelse som en ensylindret kompressor vil doble antall snekkere som kan fungere fra samme kilde. Det vil være rimeligere enn å kjøpe to kompressorer.

Dual-Stage Function

Dual-trinns kompressorer oppnå sine kompresjonsprosessen i to separate trinn. I stedet for de to sylindrene som arbeider parallelt, de arbeider i serie. Når den første-trinns sylinder er ferdig komprimering av en ladning av luft, den presser den til en ladeluftkjøler radiator for å miste mesteparten av sin kompresjonsvarmen. Den samme charge føres til den andre sylinder, som tar luften resten av veien til kompressorens utgangstrykk. Dual-trinns kompressorer er i stand til å tilføre luft på mye høyere trykk enn ett-trinns enheter fordi begge trinn opereres i sin optimale effektivitet soner.

fysiske forskjeller

De to sylindre i en to-sylindret kompressor levere den samme mengden av luft ved samme trykk og utfører den samme mengde av termodynamiske arbeidet, slik at de er identiske i størrelse og form. I motsetning til dette, de to sylindre i en to-trinns, to-sylindret kompressor drives ved helt forskjellige trykk, temperaturer og i forskjellige volumer, selv om massestrømmen er lik fordi de er i serie. Slik at den andre sylinder må være mindre enn den første, slik at arbeidsmengden mellom sylindrene er lik, som dynamisk balanserer maskinen.

økonomiske betraktninger

Valget mellom twin-sylindrede kompressorer og to-trinns kompressorer er klar når det nødvendige utgangstrykket er under 90 psi, hvor en twin-sylinderenheten fungerer fint, eller over 135 psi, hvor to-trinns enhet er nødvendig. Forvirringen og argumenter kommer i når søknaden ligger mellom disse to soner i 90-til-135-psi riket. Fra en kapitalutgifter ståsted, vil den to-trinns enhet med samme kapasitet karakter være mer kompleks enn den tvilling-sylinderenheten og mer kostbart å kjøpe og vedlikeholde. Fra et energibruken og drifts perspektiv, vil totrinns enhet være mer økonomisk i drift, fordi begge sylindrene operere i sitt optimale område.

bruks~~POS=TRUNC Betraktninger

Det viser seg ofte at twin-sylindrede motorer som opererer bare sporadisk eller periodisk i 90-til-135-psi riket er det beste valget. For kontinuerlig drift, eller hvor en industriell drift er helt avhengig av en pålitelig kilde til luft i denne trykkområde, dual-stage enheten vil være i drift i sin ideelle sonen og bør velges.

Related Articles

  1. Hva er forskjellen mellom En- og to-trinns air condition-anlegg?
  2. Forskjellen mellom 5200 og 6000 BTU Air Conditioners
  3. Fordelene av en Twin Tank Air Compressor
  4. Forskjellene mellom trille og Twin Madrasser
  5. Hva er forskjellen mellom en avfukter og en Air Conditioner?
  6. Forskjellen mellom Multi-Speed ​​& Variable-tilgang Air Handler
  7. Forskjellen mellom 220 og 120 Volt Air Conditioner
  8. Hva er forskjellen mellom Frigidaire S1 & P1-serien Air Conditioners?
  9. Forskjellen mellom Full og Twin-size-senger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*