Hvordan lage en tre bokhylle

Bokhyller kan være så enkelt eller forseggjort som du velger å bygge dem. En 8 år gammel kan bygge en enkel, men solid bokhylle, mens en håndverker kan velge å inkludere alle slags ornamenter.
Planene beskriver en enkel bokhylle enhet med fire hyller (nederst i saken danner den fjerde hylle). Du kan plass i hyllene som passer dine egne bøker. Hvis du har mange høye bøker, kan du ønsker å lage en tre-hylle; i dette tilfelle redusere antall innvendige hyller til bare to.

Bruksanvisning

1 Skjær furu hyller til de angitte lengder. En elektrisk sag gjør denne jobben enklere, men furu er myk nok til å være hånd sages uten store problemer.

2. Legg de to langfurustykker side-ved-side med endene selv. Bruk av T-kvadrat og en blyant, trekke linjer på tvers av begge brikkene til å markere hvor toppen av de tre innerste hyllene skal være. Ved montering tilfelle, bør de blyantmerker være på innsiden av saken.

3 Klem et tynt lag av trelim på enden av en av de korte furustykker (de innvendige hyller). Linje den opp med en av ledningene på et sidestykke, og deretter kjøre fem eller seks av de lengre spiker fra utsiden av sidestykket inn i enden av hyllen. Bruk fuktig klut for å fjerne limet som siver ut.

4 Gjenta denne prosessen med de to andre hyller på denne siden.

5 Legg den sakens side flatt på bakken, med tre løse hylle ender peker opp i luften. Klem et tynt lag med lim på alle tre ender. lå nøye den andre siden av bokhyllen på de tre endene, samkjøre hyllene til linjene på side stykke. Drive en eneste spiker i hver ende for å holde ting sammen, og deretter kjøre de resterende spiker i å gjøre en sterk forbindelse. Igjen, bruke fuktig klut for å fjerne overflødig lim.

6 Sett saken oppreist. Klem lim på endene av de to sidene, og deretter legge toppstykket på tvers av dem og spikre det sammen. Bruk fuktig klut etter behov.

7 Vend saken opp-ned og gjenta prosessen med bunnstykket. Du skal nå ha en solid ramme.

8 Legg rammen med ansiktet ned på gulvet. Klem lim langs alle kantene av saken og hyller som står overfor opp, deretter forsiktig plassere kryssfiner på plass igjen. Fest tilbake med de kortere spiker som er lagt hver 2 eller 3 inches langs kantene av saken og alle hyllene. Vend saken oppreist og bruke fuktig klut en gang mer langs alle innsiden ledd.

Ni Tillat limet tørke, som anbefalt av produsenten lim.

10 Gi tilfelle en lett sliping, deretter bruke pensel til å påføre beis. La flekken tørke.

Hint

 • Nøkkelen til en sterk bokhylle er ryggen. Man kan bruke andre materialer i tillegg til kryssfiner, som for eksempel Masonite eller sponplater, med gode resultater.
 • De ekstra spiker drevet inn i hyllene gjennom baksiden øke mengden vekt en hylle kan holde uten sagging.
 • Ved kjøring spiker inn i endgrain av hyller, tykke negler øke muligheten for splitting. Bruk tynnere negler når det er mulig.
 • Husk at en-av-12 furu hyller er faktisk bare 3/4 tommers tykke. Når designe dine egne bokhyller, ha dette i bakhodet, eller du vil kutte hyllene for kort.

Related Articles

 1. DIY Hvordan lage en tre bokhylle Stige
 2. Hvordan lage et tre Mural
 3. Hvordan lage en tre sawhorse
 4. Hvordan lage en Creative Bokhylle
 5. Hvordan lage en tre barn Lamp
 6. Hvordan lage en tre hodegavl
 7. Hvordan lage en tre kjøkken Handlekurv
 8. Hvordan lage en Inset Bokhylle
 9. Hvordan lage en tre Latch for en Shed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*