Hvordan lage en tre Wagon Wheel

Hvordan lage en tre Wagon Wheel


Du leter etter noe å kle opp din landskaps; en fin jakt, rustikk vogn hjulet! Lag en tre vogn hjul som ligner gammellandet bondens cart hjul; en med at robust utseende av kvalitet, utførelse og design. For å gjøre en tre vogn hjulet er ikke en enkel oppgave; men det er absolutt gjør-stand, og med litt tålmodighet og oppmerksomhet på detaljer, vil dekorative tre vogn hjulet nåde landskaps noe sted du velger å vise den. Følg disse trinnene for å lage en tre vogn hjulet for innstilling!

Bruksanvisning

1 Planlegging:
For å gjøre en tre vogn hjulet for å passe dine spesielle behov, må du først bestemme på et par ting:

Hva diameter? Hvor tykk bør materialet være? Hvor realistisk vil du din vogn hjulet for å være? Hva slags materiale?

Denne artikkelen bærer noen enkle forutsetninger, for eksempel:
A. Lag en tre vogn hjul av denne typen kun til pynt; ingen strukturelle krav er gjort for funksjonell bruk.
B. Dette design og fabrikasjon metode for å lage en tre vogn hjulet er bare ett av en rekke mulige design og metoder.
C. Ultimate valget for materialer, materialtykkelse, montering, vedlegg og etterbehandling av denne dekorative tre vogn hjulet er av dine spesielle preferanser.

2 Mine anbefalinger for dimensjoner og materialer, for å gjøre en tre vogn hjul som er attraktive og dekorative, men likevel lett nok til å håndtere trygt og enkelt er som følger:
Trille diameter: Minst 36 ", opp til 48". Lag fra 5/4 x 6 dekk bord materiale, i åtte like Arc-segmenter.
--Wheel Rim-segmenter. Minst en "tykk, bredde å være hva kan bli kuttet fra standard 5/4 x 6 trykkbehandlet dekk boards Lengde bestemmes ved å dele den valgte hjulstørrelse omkrets inn i åtte like segmenter.
Trille eiker: Lengde bestemmes av hjuldiameter og navet størrelse; pluss dybden av de borede hullene i disse elementene. Diameteren av eiker bestemmes av den valgte tykkelse av felgen-segmenter og hjulnav. For montering i standard 5/4 trykkbehandlet dekk platemateriale, bør eikene ikke være større enn 3/4 "diameter, som vil etterlate bare omtrent 1/8" materiale på hver side av hullene (tilstrekkelig for dette dekorative-bare tre vogn hjul). Hvis din lokale senter eller jernvarehandel bærer press behandlet plugger, bruker det; ellers er standard dowel materialet greit så lenge det er beskyttet av en god utvendig etterbehandling produkt.
-Glue: Bruk en overlegen kvalitet, utvendig klasse tre-bonding lim. Det er mange å velge mellom; lese etikettene nøye, eller be om hjelp i hjemmet senter eller jernvarehandel for best resultat.
Fly målstreken produkter: Bruk høy kvalitet, utvendig-grade flekker, lakk, maling eller andre tetningsmidler og beskyttere utviklet for eksponering for elementene relevante for ditt område.
-Wood Filler: Du trenger en liten mengde av tre filler, for å fylle skruehullene rundt ytterkanten etter sluttmontering.

3 Sette opp:
Det første du må gjøre når du gjør en tre vogn hjulet er å layout valgt størrelse vogn hjulet på et stykke kryssfiner eller annet panel stort nok for fullskala tegningen (eller i det minste en halv-tegning, hvis valgt hjulstørrelse er veldig stor). Se bilde for tilnærming av en full layout. Vær nøye med å holde layout til skala, og være så nøyaktig som du kan når du layout eikene og felg segmenter.

I hovedsak er det du legger ut åtte like deler av en sirkel; så for å gjøre en tre vogn hjul mal som er nøyaktig, må du gå tilbake til high-school geometri og ta forsiktig målinger; det er alt som trengs.

4 Lag et mønster for felg-segmenter:
For å gjøre dine vogn felgen-segmenter alle like, er det en god idé å lage en (varig) papp mønster, for å spore og kutt hver brikke det samme.

Sørg for å kutte endene av disse rim-segmentene på riktig parring vinkler. De vil bli limt og skrus fast til hverandre, som vist i diagrammet i Trinn 6.
Hjulnav: Minst 1 "tykk, minst 4" over. Anbefaler at du bruker standard 5/4 x 6 trykkimpregnert dekk bord materiale for hjulnavet.

Trace og kutte åtte rim-segmenter, ta vare å holde kutt torget og nøyaktig.

5 Skjær ut midthuben:
Ved hjelp av dine valgte vogn hjulnav dimensjoner og materialer fra planleggingsstadiet, layout og kutte midthuben delen.

Vær forsiktig med å skjære hver av de åtte sidene så rett som mulig. Når kuttet, layout og bore riktig størrelse snakket-plugghull, sentrert i hver av de åtte sider, og gjennomtrengende minst 3/4 av en tomme. Også bore et større hull gjennom sentrum av navet i seg selv, som 'aksel hull ".

6 Layout og kutte felg-segmenter:
Du trenger åtte felg-segmenter (alle like) for å lage en tre vogn hjul som er jevn og solid, og attraktive. Bruk av papp mal / mønster du har gjort, spore de åtte rim-segmentet figurer på din valgte vogn hjulet materiale, og kutte ut de åtte segmenter, holder alle kutt som firkantet som mulig.

Bor et eike-plugg hullet i sentrum av den flate siden av felgen-segmenter (dvs. indre kanten); gjennomtrengende minst 3/4 av en tomme.

Også bore små, vinklede skruehull på den ytre side av hvert av felgsegmentene, for å feste hvert kantsegment til den neste med lange skruer. Se diagram.

7 Cut eiker:
Bruke opprinnelige oppsettet mønster som en guide, kuttet de åtte eiker til lengden nødvendig; tar hensyn til dypet av dine boret snakket hull i felgen-segmenter og hjulnavet. (Dvs. hvis du boret disse hullene til 3/4 "dyp, tilsett 1 1/2").

8 Sliping bitene:
Når alt er kuttet ut, boret, og ellers fabrikkert, er det på tide å gjøre noen sliping av brikkene slik at du gjør en tre vogn hjul som er ferdig også, og vil se mer attraktive i din hage.

Fjern BURS igjen fra sagen-cutting; square opp noen kanter som trenger å bli kvadrat, og jevner ut begge sider av hver rim-segment og hjulnavet.

9 Sett sammen din dekorative tre vogn hjul:
Nå som alt er kuttet ut og pusset, legger bitene på din fullskala tegning (eller halv tegning) for å sikre at de vil passe på riktig måte.

Hvis alt stemmer, starter liming eikene til sentrum hub; deretter lime felgsegmentene på de andre endene av eikene, klem etter behov.

Også omhyggelig skrue hver kant-segment til neste, for å binde dem sammen. Når du er fullt strammet og sikre, fylle skruehullene med tre filler.

Tørk bort overflødig lim, og la dem tørke i minst åtte timer.

10 Etterbehandling:
Sand ned tre filler rundt den ytre kant; sand eventuelle andre områder med grove overflater eller kanter; og gjør deg klar til å bruke ditt valg av etterbehandling produkter for å hjelpe bevare tre vogn hjul i ditt område.

Du kan velge å gjøre det ser ut som en antikk; eller kanskje du foretrekker noe mer fargerikt; eller kanskje jet-svart; eller hvit-hvitt; eller hva som passer din personlige smak! I alle fall, for å gjøre en tre vogn hjul som passer best til dine spesifikke behov, ønsker og ønsker, bruke dine personlige valg og berører å gjøre det noe du er virkelig stolt av!

Hint

 • For å hjelpe fit plugger inn i tettsittende hull, forsiktig taper ender med en slipemaskin eller fil.
 • Som du prøver å lage en tre vogn hjul som er autentisk utseende og solid nok for utendørs bruk, sørg for å bruke tilstrekkelig utvendig-grade beskyttende belegg og utførelser som kreves av din regionens klima og andre påvirker elementer.
 • Hvis du foretrekker å lage en tre vogn hjulet uten de flate indre sider av hvert segment, kan du gjøre det enkelt ved å kutte en innvendig radius på ønsket dimensjon. Sørg for å ta hensyn til nødvendig snakket lengde for dette, og sørge for at du lar nok "kjøtt" i felgbredde til å akseptere eiken hull dybde på 3/4 "uten å trenge gjennom! Jeg vil anbefale felgbredde å være ikke mindre enn 2 1/2 ".
 • Les og følg alle produsentens instruksjoner og retningslinjer for sikker håndtering, bruk, installasjon, drift og vedlikehold av utstyr, verktøy og produkter.
 • Lag en tre vogn hjul du kan sette pris på: Bruk egnet personlig verneutstyr og sikkerhetsutstyr når du arbeider med verktøy, materialer, utstyr og produkter.

Related Articles

 1. Hvordan lage et tre Mural
 2. Hvordan lage en tre sawhorse
 3. Hvordan lage en tre barn Lamp
 4. Hvordan lage en tre hodegavl
 5. Hvordan lage en tre kjøkken Handlekurv
 6. Hvordan lage en tre bokhylle
 7. Hvordan lage en tre Latch for en Shed
 8. Hvordan lage en tre-sidig Cut
 9. Hvordan lage en tre Fort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*