Hvordan ta vare på Knotty furupanel

Knotty furupanel er en type trevegg panel laget av furu tømmer. Pine er kjent for sin rike lukt, lys naturlige farger og minimalistiske korn varianter. Når den brukes til å lage møbler eller panel, naturlige kvister og feil i furu skape et svært attraktivt, rustikk finish. Knotty furu er et relativt mykt tre og krever spesiell omsorg og vedlikehold. Det har også en tendens til å være meget porøs, så farging og lakkering kan være vanskeligere enn når den utføres på andre typer treprodukter.

Bruksanvisning

Vedlikehold

1 Beskytt din knotty furu med en klar lakk for å minimere fuktinntrengning og for å øke panel motstand mot fuktighet og temperatur endringer. Bruk en vanlig tre voks hvis du ønsker å opprette en skinnende overflate eller søke naturlig sitron olje for å beskytte din knotty pine uten glans. Disse selfangere bør påføres flere ganger i året for å opprettholde den opprinnelige overflate og utseende av trevirket.

2 Fyll riper eller hull med en matchende tre kitt. Fordi furu er ganske myk, er det svært utsatt for huljern og riper. Bruk en tre kitt som er en lignende farge som din panel for å fylle disse tomrommene, deretter sand lappet området til det er glatt og jevn.

3 Rengjør furupanel med trerens. Bruk en svamp mopp for å bruke støvsugeren til veggen og forsiktig skrubbe panelene, starter på toppen av veggen og jobb deg nedover. Bruk en ren, tørr klut til å tørke bort renere og tørk veggene når du er ferdig. Smuss og skitt på veggen skal tørke bort med støvsugeren.

Farging og etterbehandling

4 Vent noen uker etter at du installerer paneling før påføring flekker. Pine har en tendens til å skifte farge ganske raskt etter at den er installert, og vil mørkne dramatisk over tid. Dette er på grunn av oksidasjon som mineraler i furu reagere med luften, samt med UV-stråling fra solen.

5 Påfør en akryl sealer hvis du ønsker å bremse den mørkere tre. Dette forsegler vil ikke helt stoppe oksydasjon og mørkning, men vil forsinke prosessen, slik at veden forblir lettere for en lengre tidsperiode.

6 Bruk flere lag med farget skjellakk for å farge Knotty furu. Fordi det er svært porøs, har en tendens furu til å vises stripete og ujevn når farget. Shellac vil legge farge mens streker minimeres. Påfør et strøk av gangen, slik at det å tørke før du legger et nytt lag. Jo flere lag du legger til, vil den mørkere treverket vises. Slutte å legge strøk av skjellakk når du har nådd ønsket finish.

7 Hånd sand furu ved lakkering. Fordi det er et mykt treverk, er furu vanskelig å sand orbital eller slipemaskiner. Disse enhetene kan forårsake huljern eller riper som er vanskelige å reparere og kan ødelegge panelene. Håndsliping kan trygt fjerne eksisterende utførelser og tillater deg å forsegle eller Shellac panel som ønsket.

Hint

  • Hvis du bestemmer deg for å sette flekker på Knotty pine, gjelder en tre conditioner først. La conditioner tørke helt før du påfører beis. Husk at de åpne porene på furu vil føre den til å suge opp en stor mengde flekken, så start med en lysere nyanse enn du tror du trenger og gå mørkere senere, etter behov. Det er lettere å legge farge enn å fjerne det.

Related Articles

  1. Hvordan å koordinere farger for Knotty furupanel
  2. Hvordan oppdatere Knotty furupanel
  3. Hvordan sette opp Knotty furupanel
  4. Hvordan Fullfør Knotty furupanel
  5. Slik Dekorer Knotty furupanel
  6. Hvordan ta vare på skinnmøbler
  7. Hvordan ta vare på en Cobra Lily
  8. Hvordan ta vare på White Goose dundyner
  9. Hva å gjøre med Knotty furupanel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*