Min Azalea Remembrance treet er Wilting

Min Azalea Remembrance treet er Wilting


Azalea "Remembrance" sorten blomstrer med lys rosa, fem-petaled blomster på dypt grønne blader. Mens slående, er denne sorten utsatt for både Phytophthora rot råtne og verticillium wilt. Disse sykdommene skade treets rotsystem, kutte av sin vannforsyning og forårsaker visner.

Phytophthora Root Rot

Denne sykdommen er forårsaket av en jord-fødte sopp som infiserer og dreper røttene. Utgangspunktet infiserte asalea lider av hemmet vekst og litt gulnet løv. De kan henge eller wilt i løpet av dagen, men komme om natten. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil infiserte planter wilt permanent og til slutt dø. Våte, varme jord favorisere soppvekst, og man kan se rødlige striper som strekker seg fra jord opp de nedre partier av stammen.

Phytophthora rot råtne kontroll

Når Phytophthora har tatt tak i din azalea, er det ikke mye du kan gjøre. Infiserte planter kan somle i år, men vil ikke komme. Hvis azalea begynner å wilt men mottar tilstrekkelig vanning, ikke øke mengden av vann du gir den. Holde jord så tørr som mulig for å forsinke spredningen av sykdommen. Hvis du er bekymret for sykdommen sprer seg, fjerne sorten og plante med en motstandsdyktig variasjon. Når du plante, endre jord med sand for å bedre drenering og sette det nye anlegget høy slik at ikke mer enn en tomme av jord dekker toppen av rotklumpen.

Verticillium Wilt

Også forårsaket av en jord bolig sopp, går verticillium wilt røttene gjennom skader forårsaket av insekter eller andre skadedyr. Når du er inne røttene, spores flytte gjennom vaskulære vev og begrense vannstrømmen til hele eller deler av anlegget. Ifølge University of Minnesota, kan sykdommen være kronisk eller akutt. Kroniske symptomer oppstår årlig og er ofte verre like etter kjølig vær. Hele anlegget kan bli hemmet mens bladene blir misfarget og wilt. Wilting kan ses på alle eller bare en del av azalea. Akutte symptomer inkluderer utbredt Wilting, krøllete og misfargede blader, gren dieback og eventuelt død av hele anlegget.

Verticillium Wilt Kontroll

Fordi symptomene på verticillium wilt er lik Phytophthora rot råtne, University of Minnesota anbefaler å få jord testet for å bekrefte hvilken sopp infiserer din azalea. Planter infisert med verticillium kan overleve i landskapet hvis gitt tilstrekkelig vann; tørke-understreket planter er mer utsatt for soppen. Gjødsel med høyt kalium og lav i nitrogen kan også være nyttig i å utvide levetiden på azalea. Ingen kur for verticillium wilt eksisterer, men det kan overleve i jorda i ganske lang tid, så hvis du bestemmer deg for å plante, se etter resistente sorter.

Related Articles

  1. Min nye Ligustrum treet er Wilting
  2. Min Catalpa treet er Wilting
  3. Min Papaya treet er Wilting
  4. Hvorfor er mine Azalea Leaves Yellow?
  5. Min Willow Acacia treet mister Løv
  6. Min Azalea ikke vokser
  7. Mine Orchid bladene er Yellow & Wilting
  8. Min Crape Myrtle treet har svart på grenene i Fall
  9. Min afrikanske Bush Daisy Er Wilting & Dying

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*