Når skal demper ned en Woodburner?

Spjeldet i en vedovn eller peis er en kontroll som brukes til å regulere en brannens intensitet, begrenser varmen rømmer fra burner gjennom en skorstein eller Stovepipe ved å begrense utgangen. Du kan demper ned vedovn som en effektiv metode for å kontrollere temperaturen i brann eller kull, men du bør gjøre det bare under visse forutsetninger.

Spjeld Down Times

Du trenger ofte å demper ned vedovn snart etter å starte en brann. Ved start av brann, holder åpent spjeld helt for å få røyken å flykte opp skorsteinen. Når det er nådd ønsket temperatur, skjønt, bør du demper ned til ca 01.02 til 01.04 åpen for å holde varmen fra rømmer. Under kaldere dager, demper ned burner ytterligere å beholde så mye varme som mulig.

Spjeld ned vedovn hvis du har tenkt å holde kull brenner over natten. Ved å bruke din demper du begrenser varmestrømmen, som bremser brenntid av kull, holde dem fra å brenne helt ut. Dette bør holde kull varm nok til å være i stand til å legge mer trevirke i morgen og tenne ilden.

Du bør demper ned vedovn helt når den ikke er i bruk som en peis, for å hindre tap av husholdningenes varme gjennom skorsteinen. Et åpent spjeld er som et åpent vindu så langt som varmen rømmer fra hjemmet ditt.

Husk at spjeldet ikke helt lukke banen ut av skorsteinen. En demper er konstruert med hull i den for å forhindre røyk og gass fra å lekke inn i rommet, og gjør ikke en tilstrekkelig tetning.

eksterne effekter

Det er flere variabler som påvirker spjeld og kan føre til at samme demper innstilling å ha ulik effekt på ulike dager. demperen din kan bli påvirket av været, med temperaturendringer og vindforhold som forårsaker en endring i utkastet opprettet fra skorsteinen eller Stovepipe, og dermed påvirke brann i vedovn. Skorsteinen eller Stovepipe selv kan ha en effekt i tillegg, avhengig av tilstedeværelsen av eventuelle hindringer. Selv veden du bruker kan ha en særlig stor effekt, med fuktighet eller alder på veden forårsaker en endring i temperaturen i brann eller mengden av røk som genereres ved brenning.

Eksperimenter med demperinnstillingene under ulike forhold. Eksperimentering er nøkkelen til å vite akkurat hvor effektivt demper fungerer og når man skal dempe ned. Ditt hjem bør inneholde så få personer som mulig når du eksperimentere, da det kan sette av dine brannalarm grunn til å røyke sikkerhetskopiering i ditt hjem.

Related Articles

  1. Hvordan du skal kjedet ned en Ditch Witch
  2. Hvor mye Matjord skal settes ned?
  3. Når skal sette ned Pre-Emergence Behandling for Crabgrass i sone 7
  4. Når skal kutte ned Hostas
  5. Når skal kutte ned blomster
  6. Hvor mye du skal kutte ned Mums Etter Frost?
  7. Når skal kutte ned vinranker
  8. Når skal sette ned Grub kontroll?
  9. Når skal sette ned Scotts Turf Builder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*