Slik Care for parkett tregulv

Fantasien er den eneste begrensningen når du utformer et parkettgulv. Historisk velstående europeiske familier begynte å bruke parkett i det 17. århundre. I denne perioden ble parkett design betraktes som en form for kunst. Installere tilpasset parkett er en kunst i seg selv. Et utvalg av typer og farger av tre er innlagt for å lage mønstre. Det er to forskjellige typer parkett: faste og panel former. Det faste formen er tilpasset laget av individuelt liming ned hver strimmel av tre i en enkelt mønster. Panel former av parkettgulv er konstruert av tynne trelister limt til et panel. Disse masseproduserte skjemaer tradisjonelt danne et kvadrat eller fiskebensmønster. Den vare på parketten vil avhenge av design, alder og type gulv

Bruksanvisning

Parkett på gulv Care

En Bestem type finish på parketten. Nyere gulv er sannsynlig å ha blitt forseglet med en polyuretan belegg. Eldre etasjer vil bli shellacked, lakkert eller lakkert. Test overflaten typen i en umerkelig hjørne på gulv. Ta en bomullsdott lett belagt med aceton, og gni den over gulvet. Hvis gulvet er klebrig eller bomullsdott inneholder en flekk mark, er gulvet ikke polyuretan og må rengjøres annerledes.

2 Støv ditt parkettgulv på en ukentlig basis for å hindre smuss fra å være bakken i gulv. Unngå rengjøring parketten bruker støvsugere med en hard beater eller stiv bust.

3 Rengjør eldre parkettgulv med en spesialisert pastavoks minst en gang i året. Denne prosessen må være ferdig tre til fem ganger per år i høyere trafikkerte områder. Gulv lim voks produkter er tilgjengelig fra din lokale gulv forhandler eller jernvarehandel. Gni lime voks på gulvet, og buff med en ren klut.

4 Rengjør polyuretan parkettgulv med produkter anbefalt av gulvprodusent. Andre produkter kan skade, beis, for tidlig alder eller få riper på gulvet. Se advarsler seksjon for rengjøring produkter du ikke bør bruke på parkettgulv.

5 Place filtknotter under alle møbler som kan ripe ditt parkettgulv. Bytt ut noen hard plast eller metall rullende hjul med gummi hjul. Bruk glidere når du flytter møbler for å unngå gouging gulv.

6 Rydd opp dyr, leppestift, hæl merker og andre flekker bruker renere godkjent av gulvprodusent. Fukt en ren klut med vann og gulv renere. Gni kluten over flekken til den er fjernet. På mer gjenstridige flekker prøver å dempe en ren klut med vann og white spirit. Sjekk med din gulvprodusenten før du bruker white spirit for å sørge for at denne behandlingen vil ikke skade din merkevare av parkett.

7 Fjern tyggegummi eller stearin fra parkettgulv med is. Legg en pose med is over voks eller tyggegummi. Pass på at posen med is er godt forseglet, slik at det ikke vil lekke og ytterligere skade parkett. Stearinen eller tyggegummi vil bli sprø når den er avkjølt og bør lett flasse av gulvet.

8 reparere mindre riper med en farge eller beis pinne fra produsenten. Innhenting av en farge pinne fra forhandleren der du kjøpte gulvet vil sikre at det passer best til maling av ditt parkettgulv. Dypere huljern, flekker eller fargeproblemer kan trenge å bli profesjonelt reparert.

Hint

 • Unngå iført høyhælte sko eller støvler på parkett. Press fra hælene kan knekke de små gulvbord, særlig i eldre gulv.
 • Ikke bruk såpevann for å rengjøre parkett gulv. Stående vann kan føre til at parketten til for tidlig alder, split, beis eller crack.Do ikke bruke gulvrengjøringsprodukter som er beregnet for voks gulv. Andre etasje rengjøringsmidler for å unngå å inkludere vaskemidler, ammoniakkbaserte produkter, blekemiddel produkter, eddik, akryl eller voks produkter, skuremidler, voks-baserte produkter, polerer og olje såper.

Related Articles

 1. Slik Care for Natural tregulv
 2. Slik Care for flytende tregulv
 3. Slik Care for Slippery tregulv
 4. Slik Care for Engineered tregulv
 5. Slik Care for industrielt tregulv
 6. Slik Care for eik tregulv
 7. Slik Care for Parkett Innlagt Wood
 8. Slik Care for Mohawk tregulv
 9. Slik Care for ekte tregulv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*