Slik Cure Fresh Cut plater av tre

Slik Cure Fresh Cut plater av tre


Et lyst, muntre brannen kan være et flott syn på en kald dag, så vel som en måte å holde varmen. Burning vått tre, men kan holde deg fra å nyte en god brann. Våt, eller grønn, kan brensel kan være vanskelig å lys, produsere en røykfylt brann og forårsake kreosot buildup i skorsteinen. Før du brenner ferske plater av tre, trenger du å kurere, eller sesongen, dem. Riktig krydder av fyringsved plater vil tillate deg å oppnå en varm, pålitelig, mer effektiv brann.

Bruksanvisning

1 Kutt veden til lengde med en håndsag eller en motorsag. Bestem passende lengde for fyringsved - vanligvis cirka tre inches kortere enn bredden på brennkammer. Når du er i tvil, kuttet treet litt for kort i stedet for en litt for lang. Kortere stykker tørker raskere og er lettere å håndtere.

2 Split veden. Bruk en øks eller øks for å dele små biter og en kile og klubbe å splitte store. Stå skive av tre på slutten på en stubbe eller stykke harde bakken; deretter plassere deg selv litt oppoverbakke. Identifisere eksisterende sprekker i treverket, og tar sikte på øksa eller mishandle mot disse. Strike nær kanten av platen, ikke sentrum. Et stykke av tre bør skilt ut fra hoveddekket. Lag en rekke delt størrelser for optimal brenning.

3 Pile tre for krydder. Plasser veden i en enkelt rad, slik at det er utsatt for vind og sol. Unngå lyssky eller fuktige områder. Du ønsker kanskje å heve bunken slik at luften kan sirkulere under den. Stable tre i vekslende retninger for å oppmuntre luftstrøm. La treverket tørke i minst seks måneder, lenger i våte klima. Hvis du har en tre fuktighet meter, stikke termometeret inn en logg for å avgjøre om veden er riktig krydret. Ideell fuktighetsnivået for brensel er mellom 15 og 20 prosent.

4 Dekk til tre. Bruk en vektet presenning for å holde regn av dine tre og hastighet tørking. Dette trinnet er ikke nødvendig, men kan gjøre tørkingen en litt mer effektiv. Husk at tarps må vektes eller bundet ned for å hindre dem fra å blåse av.

5 Oppbevar kurert tre. Når veden har nådd riktig fuktighetsnivå, legg den på et tørt sted, for eksempel et tre skur. Ikke lagre veden hvis det har nylig blitt gjennomvåt av regn - vente noen dager. Stable veden i skjulet for å tillate luft sirkulasjon. Brenn det som trengs.

Hint

  • Sesong ditt eget tre i stedet for å kjøpe "pre-krydret" ved, noe som kan være upålitelige.

Related Articles

  1. Slik installerer Metal Base plater på tre dører
  2. Slik Cure Wood Cutting Board
  3. Slik Cure New Cutting Board
  4. Slik Cure Bamboo Cutting Board
  5. Slik Cure Kjedelig Worms i Cherry Trees
  6. Slik Cure Sopp på en Lilac Tree
  7. Slik Cure Root Rot på Orange Trees
  8. Hvordan ta vare på Fresh-Cut orientalske liljer
  9. Slik Cure Raw Lumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*