Slik gjenoppretter gamle peiser

Slik gjenoppretter gamle peiser


Peiser gir lys, varme og knutepunkter til rom. Men over tid upassende mantles, kan ødelagte ildsted steiner og farget omkringliggende fliser døve sin appell. Boligeiere som er villige til å ta tid og krefter kan gjenopprette sine gamle peiser og igjen nyte fordelene av disse populære hjemme funksjoner.

Bruksanvisning

1 Gjør pappmaler den eksakte størrelsen på erstatnings ildsted plater og surround fliser. Bruk skive maler ved å skaffe materialer fra din leverandør. Bruk fliser maler for å hjelpe legge ut ønsket design og bestemme antall fliser nødvendig.

2 Hvis gjenbruk originalen mantelen, skissere sin plassering på veggen. Lirke den vekk fra veggen med pry bar. Mål plasseringen av treelementer --- som rammer biter --- for å sikre at de er minst 2 inches fra brennkammeret, eller avstanden kreves av lokale brannforskrifter.

3 Beskytt nærheten gulvet med papp. Bruk verneutstyr, og bruke en riving hammer for å fjerne de opprinnelige ildsted steiner. Påfør bare nok kraft med hammeren for å chip bort steinheller --- trykke for hardt vil skade den bærende betongfundament og brennkammer gulvet. Rengjør peisen plass med en pensel og vakuum.

4 Lag en screed --- eller brikke for å glatte betong --- fra to-by-4 trelast stykke. På hver ende, tegne hakk lik dybden av ildsted steinheller pluss 3/8 tommers for thinset. Skjær ut hakkene med sirkelsag. Fukt åren plass. Bland betong pålegg med vann i en bøtte. Hell den inn i åren plass. Lå påstøpen hakk siden ned over betongen. Det bør passe lett inn i åren plass, overheng plass ca 6 inches på hver side, og flytte frem og tilbake fritt over hele området. Dra screed over ildstedet å glatte betongen pålegg. Tilsett mer pålegg om nødvendig. Fortsett å jevne den med avrettings før det er flatt. Bruk en flat sparkel for å sikre at alle hjørnene er glatt. La topping tørke over natten.

5 Bland thinset mørtel med vann i en annen bøtte og hell den i åren plass til 3/8-tommers tykke. Bruk tannsparkel til å gjøre selv rygger i morter over hele plassen. Ved hjelp av sugekopper for å bidra til å løfte og håndtere ildsted steiner, lå steiner på plass på thinset. Sørg for at steinene ikke rocke. Bruk ekstra thinset hvis steinene flytter eller er for lav i ildstedet. Trykk på steinene med gummihammer hvis de er for høye. Om nødvendig, legge thinset mellom ildsted og brennkammer. Med murskje, fjerne overflødig thinset og glatt ferdig åren.

6 Spre Thinset på baksiden av flisene med tannsparkel. Plasser fliser på sidene av peisen, trykke hardt mot mursteinene. Bruk en linjal for å sikre flisene er enda. Hvis ikke, forsiktig rotere dem på plass. Kontroller at innsiden stykker overlapper brennkammeret litt og at de beste bitene er i flukt med toppen av peisen. La mørtelen satt over natten.

7 Plasser mantelen på peisen, på linje med sin tidligere disposisjon for å dømme sin passform. Hvis det er nødvendig, for å klippe filler strips sikre at den ligger tett på plass. Fjern mantelen og lim og spiker strips til baksiden av mantelen, kutte av overskytende lengder med stikksag. Sentrer mantelen på peisen surround. Holder den tett mot surround og vegg, spikre den på plass ved å kjøre den siste spiker i en vinkel gjennom mantelen og inn i veggen.

Hint

 • Hurtig pick-me-ups for peiser inkluderer fjerning av gammel maling fra fliser, murstein eller mantles, eller male dem å matche rommets innredning.
 • Hvis du vil skjule stygge murstein i firestove --- eller selve brannstedet i seg selv, legge til et lukket firestove til peisen. Disse kommer i forskjellige stiler og størrelser, slik at du kan velge den perfekte ett for interiøret i hjemmet.
 • Noen huseiere kan ønske å installere en gasspeis i stedet for å gjenopprette sin tre peis. Dette vil kreve å ansette en rørlegger til å koble fleksible kobberrør mellom peisen og en naturgass eller propan forsyning.
 • Ha peisen sjekket ut hvert år i høst av en profesjonell Chimneysweep for å sikre at det kan brukes trygt. Sjekk for sikkerhetsproblemer som ødelagte murstein, lener skorstein eller sprukket vindsperre og dobbeltsjekk at peisen møter lokale bygge og brannforskrifter.
 • Bruk alltid verneutstyr og forsiktighet når du arbeider med verktøy. Hold en førstehjelp kit hendig.
 • Unngå å puste inn støv fra mørtelblandinger samtidig forberede dem, siden dette kan irritere luftveiene.

Related Articles

 1. Slik gjenoppretter gamle dører
 2. Slik gjenoppretter gamle skinn
 3. Slik gjenoppretter gamle møbler
 4. Slik gjenoppretter gamle glassfiber
 5. Slik gjenoppretter gamle Linoleum
 6. Slik gjenoppretter gamle tredører
 7. Slik gjenoppretter gamle tregulv
 8. Slik gjenoppretter gamle tremøbler
 9. Slik gjenoppretter gamle vindmøller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*