Slik skjuler et nettinggjerdet med Pampas Grass

Slik skjuler et nettinggjerdet med Pampas Grass


En kjede-link gjerdet fungerer perfekt tillegg til en eiendom barriere, men kan være alt annet enn attraktiv, spesielt sammenlignet med andre fekting alternativer. I stedet for å leve med synet av en kjede-link gjerdet, kan du kamuflere metall gjerde med pampas gress (Cortaderia selloana), som er hardfør i US Department of Agriculture (USDA) plante hardførhet soner 7 til 11, avhengig av variasjon eller sorten. Pampasgress har fjærlett hvite eller rosa fjær som når opp til 10 fot høy på sensommeren. Trikset for å skjule en kjede-link gjerde med pampas gress gjør gresset ser attraktive helårs, heller enn å se ut som litt mer enn overgrodd gress når den ikke er i blomst.

Bruksanvisning

1 Fjern alt gress under kjede-link gjerdet og strekker seg ca 8 fot inn i din hage. Presse en spade ned i gresset like dypt nok til å trenge gjennom sin rot lag og inn i jorden nedenfor. Klippe gresset i området i flere smale strimler, og rull dem opp for å fjerne dem. Pampas gress kan vokse 3 til 6 fot bred; gjør planting sengen 8 fot bred tillater 1 til 2 1/2 fot ekstra plass på forsiden og baksiden av planting sengen slik at den har definisjonen atskilt fra plenen.

2 Løsne jord i planting området til en dybde på 8 til 12 inches, med en rototiller eller hage hakke eller andre graving verktøy. Dersom stedlige masser er dårlig og har langsom drenering, fjerne opptil halvparten av jorda, og erstatte den med ferdig kompost, husdyrgjødsel og annet organisk materiale. Blend endringer de jord grundig med stedlige masser.

3 Spre endret jord jevnt, med baksiden av en bue rake å dra jorda på plass.

4 Strekk en hageslange i planting sengen slik at slangen går parallelt med kjede-link gjerdet og hviler halvveis mellom gjerdet og forkanten av planting sengen. Mål langs slangen, og skyv midlertidige stakes i bakken hver 3 eller 4 fot, avhengig av modne bredden på pampas gress variasjon. Ta av slangen. Innsatsen markerer planting steder for pampas gress planter. Selv om gresset kan vokse opp til 6 fot bred, sikrer tett avstand at plantene fyller området og skjule kjede-link gjerdet raskt.

5 Velg en stake du presset ned i bakken, ta den ut og grave et plantehull i denne plasseringen. Lag hullet to ganger diameteren på en pampas gress plantens rot ball og samme dybde som planten barnehage container. Grav et plantehull på hver stake beliggenhet, matchende hvert hull dybde og bredde til hullet utpekte pampas gress plante.

6 Sett hver pampas gress plante i sin plantehullet slik at toppen av plantens rot ball hviler selv med den omkringliggende jord. Fylle det gjenværende av hver plantehullet med jord man fjernet for å lage hullene. Pakk jord forsiktig, fjerne luftlommer. Juster planter og jord som trengs for å gjøre plantene stå oppreist.

7 Spre en 3-tommers lag av organisk mulch, som fint, bark chip mulch rundt plantene til å dekke den nakne jord. Ikke skyv mulch direkte mot plantenes baser. Spre en 4-tommers eller dypere lag av mulch rett under kjede-link gjerdet. Mulch bidrar til å hindre gress og ugress i å vokse. Bruke mulch virkelig gjør forskjellen mellom pampas gress som ser ut som en tilsiktet planting og slett uflidd gress.

8 Vann hele planting sengen godt, til jord og pampas gress 'root baller er jevnt fuktig. Vanne plantene dypt om en gang i uken før de får etablert seg i jorda og viser ny vekst. Etter etableringen, må pampas gress vanning bare i perioder med tørke.

9. Påfør en allsidig, vannløselig gjødsel, slik som 10-10-10, til pampas gress planter omtrent en gang i måneden i løpet av våren og sommeren. Bland en spiseskje av gjødsel med en liter vann for å forberede gjødsel for bruk på pampas gress.

10 Place feltet steiner, murstein, belegningsstein eller landskapet tømmer langs sidene av pampas gress planting seng. Kanter definerer videre planting sengen og skiller den fra plenen.

11 Vent noen få måneder for pampas gress å fylle ut og helt skjule kjede-link gjerdet. Veksttakten varierer mellom pampas gress sortar. For eksempel Sun Stripe spraglete pampas gress (Cortaderia selloana "Monvin") vokser fort, mens "Gold Band" pampas gress (Cortaderia selloana "Gold Band") er tregere til å fylle en plass. Begge sortene er hardføre i USDA sone 7 til 11.

12 La tørkede blomsterskyer på pampasen gress planter i løpet av vinteren hvis du vil at de skal legge til farge og tekstur til hagen. Hvis du foretrekker å kutte ned utbruddene, den pampasgress trolig fortsatt vil være høy nok til å skjule kjede-link gjerde; typisk, en kjede-link gjerdet i nærheten av et hus er 4 fot høy. Selv Ivory Feathers dverg pampas gress (Cortaderia selloana "pumila") vokser 3 til 5 fot høy. Det sorten er hardfør i USDA sone 7 til 11.

Hint

 • Pampas gress er et egnet alternativ for å skjule en kjede-link gjerdet hvis gjerdet er plassert i et område som mottar full soleksponering og et minimum av seks timer med direkte sollys daglig.
 • Pampas gress danner tette klumper som kan bli overbefolket etter noen år, spesielt når plantet tett for å skjule et gjerde. Grav opp plantenes rot baller og dele dem tidlig på våren en gang hvert femte år for å holde plantene fra å bli for overfylt eller fra å bli plagsomme. Del hver rot ball inn to til fire like deler; plante en divisjon i det opprinnelige plantehull, og enten forkaste resten av divisjonene eller plante dem i et nytt område.

Related Articles

 1. Slik skjuler naboens gjerde med Evergreens
 2. Slik skjuler et tak med Cloth
 3. Slik skjuler en rull med toalettpapir i Storage
 4. Slik skjuler en peis med en kurv med blomster og en Plant Screen
 5. Slik skjuler Ceiling Holes med innredning
 6. Slik skjuler et gjerde med etterfølgende Ivy
 7. Slik skjuler søppeldunker med Trellis Panels
 8. Slik skjuler en ovn med en romdeler
 9. Slik skjuler et gjerde med Evergreen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*