Slik tester en varmtvannstank varmeelement

Varmtvannsberedere har to separate elementer for å varme ditt hjem vann. Det nedre element varmer opp det kalde vannet som kommer inn i varmtvannstanken. Det øvre element virker mer som en booster når vannet blir brukt raskt. Når du vet hvordan du skal teste varmt vann tank varmeelementer, kan du raskt finne ut hvilken som må skiftes ut.

Bruksanvisning

1 Slå av strømbryteren til varmtvannsbereder på elektriske panelet.

2 Finn de to tilgangspanelene som huser de øvre og nedre varmeelementer. De tilgangspaneler er plassert på siden av varmtvannsberederen. Bruk en skrutrekker til å fjerne skruene som fester tilgangspanelene, og sette panelene ut av veien.

3 Bruk en skrutrekker til å løsne klemmeskruene som fester ledningene til øvre varmeelementet. Elementet ligger rett over termostaten og er rund i formen. Fjern ledningene, og spre dem bort fra elementet.

4 Sett ohm meter til null og røre en sonde til hver terminal på varmeelementet. Du bør få en lesning mellom 10 og 20 ohm. Dersom det er null, er elementet kortsluttet og må skiftes ut. En avlesning over 20 ohm indikerer at varmeelementet er åpent, og må byttes ut.

5 Place en sonde av den ohm meter på en terminal, og den andre sonde på selve tanken. Du vil motta en svært høy lesing på ohm meter. Hvis avlesningen er lav, er elementet jordet og må skiftes ut.

6 Gjenta testen trinnene ovenfor for de lavere varmeelement. Etter testing er fullført, sikre tilgang paneler tilbake på varmtvannsberederen. Slå strømbryteren på å koble strøm til varmtvannsbereder.

Hint

 • Hvis varmt vann er lunken, er den øvre varmeelementet sannsynligvis dårlig. Hvis du har en kort tilførsel av varmt vann test nedre varmeelementet først.
 • Koble alltid strømmen til apparater før du tester eller reparasjoner er gjort.

Related Articles

 1. Slik tester en Maytag tørketrommel varmeelement
 2. Slik tester et varmeelement i en Brødrister
 3. Slik tester en platetopp strålevarme
 4. Slik tester positive og negative ledninger når du kobler en taklampe
 5. Slik tester Chloride på Betong
 6. Slik tester stikkontakt med et voltmeter?
 7. Slik tester du Heater Coil på en elektrisk tørketrommel
 8. Slik tester Lysrør
 9. Slik tester Kontinuitet med en meter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*