Typer av gips vindsperre

Typer av gips vindsperre


Gips, en felles mineral (hydrert calcum sulfat) har flere kilder. Ofte minelagt, kommer det som et biprodukt av avgass, eller som en fordamper av marsker og andre tidevannsområder. Som verdens forsyning av trevirke avtar og prisen for trevarer øker, har gips blitt en viktig erstatning for mange treprodukter i byggenæringen. Historisk finnes oftest i interiør tapet, har gips mer nylig blitt en erstatning for kryssfiner som en del av en brannklassifisert utvendig, strukturelle vindsperre bord. Andre former for gips vindsperre kvalifisere som en brannklassifisert ikke-strukturelle vindsperre produkt.

Ikke-strukturelle Gips Kledning

Ofte kalt "tørr wall", eller "gyp bord," interiør gips vindsperre i sin enkleste form består bare av et lag med gips limt mellom to tunge bygnings papirer. Den kommer som oftest med en total tykkelse på 1/2 eller 5/8 tomme. Men mer kompliserte versjoner florerer. En populær kombinasjon har en spesialutviklet vanntett gipskjernen mellom to armerings glassfiber matter, med en akryl utvendig belegg bundet til en polymer-modifisert gips lag. Disse high-tech, ikke-strukturelle gipsplater har ofte brannklassifisering, som i hovedsak garanterer at produktet vil motstå en kontrollert brann for en viss tid, vanligvis fra en til fire timer. Andre premie former for ikke-strukturelle gips vindsperre, for eksempel glassfiber-faced gips, tilbyr lignende, men noe ulike fordeler fremfor vanlig gyp bord, på en rekke prisområdene. For bolighus imidlertid fortsatt det enklere, felles gyp bord mest populære.

Utvendig Gips Sheating

Mest gips vindsperre beregnet for utendørs bruk har noen strukturell styrke, men for å kvalifisere som en erstatning for strukturell vindsperre, må produktet bære en strukturell vurdering stempel. Strukturelle versjoner vil være brannsikre og vil gi kode nødvendig oppkvikkende støtte. Fra sommeren 2010, må strukturelle gips vindsperre har en utskrevet bekreftelse på at det er i samsvar med IRC R702.3 og oppfyller ASTM C1396. Utvendig gips vindsperre leveres i enten 1/2 tommers eller 5/8 tommers tykkelse, vanligvis som en fire-fots-by-åtte-fots panel, mindre ofte som en to-fots-by-8 fots tungen og fjær panel.

En Potential Mold Problem

Når vurderer strukturelle gips vindsperre som en erstatning for kryssfinér eller OSB utvendig vindsperre, merk at noen skjede og armerings programmer kan presentere en mold problem, fordi strukturelle gips vindsperre er så ugjennomtrengelig for fuktighet. Mens den fungerer veldig godt for å holde ytre fuktighet ut, hindrer den også innvendig fuktighet fra å evakuere bygningen. Fuktighet blir fanget i veggene og mugg kan resultatet. God bygning design og riktig valg og bruk av vindsperre vil unngå dette problemet. Omfattende litteratur om dette viktige emnet. I tillegg til de Resources sitert nedenfor, gjør et søk etter både "regn-skjerm bygningsteknologi," og "mugg problemer lufttett hus."

Related Articles

  1. FireBloc Type C Gips Spesifikasjoner
  2. Typer av gips
  3. Typer av gips Finishes
  4. Typer venetiansk gips
  5. Typer av gips Finish i gamle hus
  6. Typer av gips brukt for Hage
  7. Typer Utvendig vindsperre
  8. gips Typer
  9. Typer av stagene brukt i konstruksjonen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*