Vakker Backyard Landscaping

Vakker Backyard Landscaping


Selv om resultatet ser naturlig og uanstrengt, tar en vakker bakgård landskap nøye planlegging og hardt arbeid. Mens symmetriske landskaper fungere godt i formelle innstillinger, asymmetriske landskapene gi et naturlig utseende og fungerer godt for mange av dagens asymmetriske hjem design. Hold noen grunnleggende landskaps prinsipper i tankene når du planlegger din bakgård landskapet, og du vil bli gledelig overrasket over hvor profesjonelt utformet hagen din ser ut.

Plan, Plan, Plan

Målet i landskapsarbeid er å skape en frodig, vakker utendørs plass som ser ut som om naturen selv plantet det. Det høres kanskje morsomt, men det tar mye nøye planlegging for å skape et naturlig utseende landskapet. Gå verksted og plotte det ut på millimeterpapir. Deretter plotte ut de funksjonene du ønsker å inkludere i din hage, som trær, busker, blomsterbed, gangveier og terrasser. Ansette et landskap designer hvis mulig, eller be venner og naboer for tilbakemeldinger. Noen anlegg barnehager skal utarbeide landskap planer for en symbolsk sum.

Bruk Kurver og oddetall

Meandrerende kurver og oddetall ting ser mer naturlig og er mer behagelig for øyet. Selv om det kan være menneskets natur å plante busker i en rett linje eller installere en pinne-rett fortau fra bak porten til bakdøren, husk at rette linjer ikke se så naturlig som kurver. Legge noen myke kurver vil gi bakgården landskapet en mye mer naturlig ennå profesjonelt utformet utseende. Det samme kan sies om oddetall. Planting dine trær, busker og blomster i klynger av 3, 5 eller 7 vil se mye mer naturlig enn grupper på to eller fire.

Legg et Brennpunkt

Legg et samlingspunkt til bakgård, enten det er noe lite som en birdbath, eller noe stort som et svømmebasseng eller en høy arbor dekket i prangende, hot-rosa roser. Et samlingspunkt trekker blikket inn i landskapet og gir et utgangspunkt til en visuell gjennomgang av landskapet. Ved valg av plassering av fokuspunkt, bør du vurdere utsikt fra innsiden av huset, samt fra terrassen, gangveier og eventuell uteservering.

Balanse og Andel

Symmetri er en fryd for øyet, og kan være ganske vakkert, og formelle hager stole på det, men en asymmetrisk landskapet design som er balansert og proporsjonal ser mye mer naturlig og kan være like vakkert. For eksempel kan du balansere en tung dose av farge på den ene siden av hagen din med litt farge pluss masse tekstur på den andre siden. Selv om områdene ikke er identiske, er de balanserte. Hold andel i tankene også. For eksempel, blomsterbed som er for liten vil bli overskygget av huset ditt og synes ubetydelig, mens senger som er for store kan dverg huset. Bruk en blanding av plantestørrelser i tillegg, slik at landskapet reiser gradvis fra liten til stor.

Repetisjon og kontrast

Selv om disse to ideene er i utgangspunktet motsetninger, begge ser vakkert i et landskap. Sett repetisjon til god bruk av clustering de samme typer, teksturer og farger. For eksempel plante en gruppe på tre eller fem av de samme blomstrende stauder sammen, i stedet for en gruppe av 3 forskjellige typer planter. Gjenta deretter med en annen klynge av de samme plantene andre steder i landskapet. Ved å bruke repetisjon innenfor landskapet og innenfor klynger, du skape enhet. På den annen side, kan du bruke kontrast til din fordel. Hvis du har en gruppe av høye busker med mørke blader, bruke det som et bakteppe for kortere planter med lyse blader. Den fargekontrast vil fremheve begge typer anlegg.

Related Articles

  1. Historisk Urban House Backyard Landscaping
  2. DIY: Backyard Landscaping
  3. Design Ideas for Backyard Landscaping
  4. Backyard Landscaping Med Steppingstones
  5. Strategier om hvordan du oppretter en vakker vegetabilsk Landscape
  6. Hvordan Design Backyard Landscaping
  7. Forslag til å plante blomster i Backyard Landscape Planters
  8. Basic Backyard Landscaping
  9. Step-by-Step Backyard Landscaping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*